dimarts, 22 de juliol del 2014

Castells i Diables

Com que enguany la festa de les Santes (27 de juliol) cau en diumenge i la diada castellera també es fa en diumenge, el dia 20 s’ha fet a Mataró la diada castellera que organitza la principal colla local. Per tant una setmana abans de la festa major ja hem tingut un grapat d’actes, no sols els castells, que ja han donat el tret de sortida a la festa.  

La diada, amb les mateixes colles que l’any passat i la mateixa calor, ha estat un èxit per la colla local que ha aconseguit el programa que tenia previst sense entrebancs fins i tot en les construccions que ara fa quatre dies se’ls hi resistien. Les colles convidades han estat a un nivell altíssim, malgrat una llenya dels de Vilafranca. Una diada molt maca, on sols he trobat faltar que per megafonia anunciessin les construccions que es duien a terme. No tots entenem els tipus de construccions que es fan. 

A la tarda va ser el torn dels diables i un total de nou colles van fer mostra dels ‘balls parlats’ on es barregen coreografies, pirotècnia i recitats dels integrants de les colles. La colla local, que celebrava el seu 10è aniversari, reivindicava així un lloc més rellevant dins la festa major.

L’espectacle al Parc Central i davant de centenars de persones ha estat prou interessant, sobretot pel fet de veure altres colles amb tradicions centenàries. La majoria dels recitats eren de caire satíric amb diàleg entre els diables i petits personatges (ho escenificaven nens i nenes petits) que representaven els àngels. Alguns versos han estat ben trobats i amb gràcia, si bé alguns han ratllat el mal gust. No sempre s’hi val el ‘tot s’hi val’. Que hi farem.

El fet no era fer una crònica d’aquests dos actes, això que ho facin els periodistes locals, sinó mostrar-vos algunes fotos que he fet d’ambdós actes.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada