divendres, 28 de setembre del 2012

Conseqüències de la manca de pluges

Si algú dubta dels efectes de la manca de pluges d’aquest any, aquí teniu una mostra de la gran diferència en un dels nostres embassaments.
Les fotografies són de l’embassament d’Escales, del riu Noguera Ribagorçana. En concret són de la zona de les runes de l’antic monestir de Lavaix a tocar de la població de Pont de Suert.

Nivell de l'aigua el 19 d'agost del 2009
Les runes de Lavaix i l'embassament d'Escales
 
Com podeu veure, l’any 2009 el nivell de l’aigua arribava gairebé a dalt de l’arcada del pont que uneix les dues lleres del Riuet del Convent. A l’altra fotografia es poden veure les runes del monestir de Lavaix que tenen l’aigua a tocar. També podeu veure en una altra imatge, l’aspecte del riu, i a l’esquerra el camí d’accés a Lavaix. Tot i això no estava al seu nivell màxim.

Riuet del Convent
 
En canvi, aquests estiu del 2012, es pot veure l’arcada sencera i el riu amb un cabal insignificant. A l’altra fotografia es poden veure les runes de Lavaix fotografiades des d’un lloc on l’any 2009 estava cobert d’aigua.
 
Nivell el 26 d'agost del 2012
Les runes de Lavaix
 
Per tant, ens podem imaginar la quantitat d’aigua que ha perdut des del 2009 fins ara. Tant de bo el nivell s’hagués mantingut una mica, però ja veieu que no.
N’hi ha que diuen que la pluja és el mal temps. Veien aquestes imatges, benvingut sigui el mal temps!      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada