divendres, 20 d’abril del 2012

Demà a Torredembarra


Demà dissabte 21 d’abril, anem a Torredembarra convidats per la seva agrupació d’Armats. Avui divendres 20 d’abril celebren el 50è aniversari de la seva recuperació i demà volen fer una desfilada commemorativa juntament amb els Armats de Tarragona, agrupació amb la que col·laboren des de fa molt de temps i nosaltres, els Armats de Mataró, com a colla convidada.
Ambdues agrupacions, Tarragona i Torredembarra, van assistir a la trobada de l’any 2004, que els de Mataró vam organitzar en commemoració dels 300 anys d’existència documentada dels armats a les processons de Setmana Santa. L’any 2008 ens vam tornar a trobar a Tarragona (junt amb els companys de Girona i Montblanc) en la celebració dels 250 anys dels Armats de la Sang de Tarragona.
50 anys poden semblar poca cosa, però per exemple jo no havia nascut encara i molts dels integrants actuals dels Armats de Torredembarra tampoc. Això què vol dir, doncs que el que es tracta és de fer un homenatge i record a totes aquelles persones que l’any 1961 van dedicar il·lusió i esforços per recuperar una tradició, un vestuari i una manera d’entendre la Setmana Santa, que una guerra anomenada civil s’havia cuidat d’enderrocar. Es tracta de recordar d’on venim, per saber on anem. Es tracta, en definitiva, de manifestar amb orgull el que som i el que volem ser.
No podrà assistir tot el maniple dels Armats de Mataró, llàstima, però procurarem quedar bé i a l’alçada de les expectacions que els nostres amfitrions esperen de nosaltres. Presentarem una formació de 62 armats en total, que està força bé tenint en compte les circumstàncies i els imprevistos.
La desfilada començarà a partir de les 5 de la tarda pels carres més cèntrics de la vila i finalitzarà a la plaça del Castell amb evolucions de les tres agrupacions i la foto de grup. Ens acompanyarà el nostre alcalde i dos regidors de l’Ajuntament.

Us adjunto unes fotografies d’ambdues agrupacions. A nosaltres ens podeu veure al nostre Blog. Si voleu més informació dels nostres amfitrions podeu consultar Torredembarra.

Armats de Tarragona


Armats de Torredembarra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada