dissabte, 31 de març del 2012

Esfondrament d'un habitatge a Mataró

Us poso la noticia de l’esfondrament d’una segona casa en un carrer de Mataró motivat per unes obres en un solar adjacent. Aquestes obres ja van provocar l’esfondrament d’una primera finca, la qual cosa indica que les coses no s’estaven fent bé.
Ara tothom es tira les culpes uns als altres, propietaris, constructors, promotors, tècnics municipals i ajuntament. Però la realitat és que unes persones que no tenien cap culpa, han acabat sense vivenda. I això és el que realment es emprenyador.

DISCULPEU, PERÒ ELS ENLLAÇOS JA NO ESTAN OPERATIUS


Arran del boom immobiliari, a Mataró, com a tot arreu, s’han fet un munt d’obres que afectaven a finques de construcció antiga on sols hi havia un habitatge unifamiliar, per enderrocar-les i fer-ne 3 o 4 habitatges més petits. Quan dic petits vull dir petits de veritat. Allò que en diríem pisets.
Cadascú es lliure de voler-se enriquir com vulgui o com pugui. Ara bé això no dona dret als promotors i constructors a alterar la vida de les finques veïnes fins al punt de provocar-hi esquerdes a les façanes, a les parets interiors i un munt de maldecaps per aconseguir que els hi apedacin l’esquerda i el hi pintin el que han malmès. Si a això hi afegim la prepotència amb la que actuen els operaris, treballadors i encarregats d’aquestes obres, no ens ha d’estranyar que molta gent estigui contenta de que ara els hi toqui estar sense feina i patint la crisi.
Els ajuntament normalment han mirat cap a l’altra banda i han posat la mà per cobrar les llicències i els permisos pertinents, però no els hi ha preocupat mai els problemes que poden sorgir quan es treballa amb finques antigues de parets de sorra i gairebé sense fonaments. Construccions de fa un centenar d’anys, que tenim a molts carrers de Mataró, amb cases que s’aguanten unes amb les altres. On si una peça es treu passen aquestes coses. I aquí els tècnics municipals no acostumen a fer ni dir res fins que passa el que passa. Els constructors continuen actuant amb la seva prepotència, i si han de fer una esquerda, la fan. Total si el propietari de la finca del costat no diu res o és una persona gran, amb una mica de sort no hauran de fer res i s'estalviaran els diners de l’assegurança.
Les imatges de l’esfondrament en directe també tenen la seva història. Segons sembla ser, la cosa ja pintava malament uns dies abans, per això s'observa la presència de bombers ja abans de que l'habitatge caigui. Als tècnics de la televisió locals se’ls va avisar de que el perill de caiguda era imminent i per aquest motiu van enviar a una persona a filmar que va arribar just a temps. Als propietaris se’ls hi va dir a última hora que traguessin les seves pertinences però ells no hi van ser a temps.
En fi, un conjunt de despropòsits que ara els diferents elements implicats començaran a tirar pilotes fores a veure qui paga. I la resta de veïns, amb la por al cos ja que algú ja opina que això pot convertir-se en un efecte dominó. 
Si voleu més informació sobre aquest fet us adjunto alguns enllaços a noticies relacionades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada